Ν. Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή

Ν. Παναγιωτόπουλος προς Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή

Έτοιμος για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα. «Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος στην τηλεόραση του Star.

Οι δηλώσεις αυτές του Ελληνα υπουργού έρχονται λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση Ερντογάν, όπου σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, μαζί με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) διεμήνυσε ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική,επεσήμανε συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος και στις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Λιακόπουλου  ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα:«Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός και χθες στην Βουλή, είχε διαμηνύσει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας ότι δεν θα παραμείνει σε ρόλο παρατηρητή και ότι «θα δείξει τα δόντια της», εφόσον η Άγκυρα κλιμακώσει την επιθετικότητά της,  «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της», σημείωσε με έμφαση ο κ. Παναγιωτόπουλος, εφόσον η γείτονα χώρα οξύνει την επιθετική της πολιτική, προχωρώντας στα παράνομα σχέδιά της για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.