Είμαστε απογοητευμένοι, λέει Έλληνας που συμμετείχε στη φραστική επίθεση κατά Τσίπρα στο Λονδίνο

Είμαστε απογοητευμένοι, λέει Έλληνας που συμμετείχε στη φραστική επίθεση κατά Τσίπρα στο Λονδίνο

Την έντονη αποδοκιμασία Ελλήνων που ζουν στην Μεγάλη Βρετανία δέχθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου. Τέσσερα άτομα που τον περίμεναν μετά την συνάντηση που είχε με Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες της Αγγλίας τον αποκάλεσαν προδότη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την συμφωνία με τα Σκόπια.  Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιάννης Μπλάντος, μόνιμος κάτοικος του Λονδίνου, ο οποίος κατάγεται από την Κοζάνη.

Μιλώντας στο kozanilife, ο κ. Μπλάντος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απηύθυναν διάφοροι ότι είναι ακροδεξιός και εξήγησε τους λόγους της αντίδρασής του:

«Δεν ήμασταν παρέα, ήμασταν τέσσερα άτομα που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Ήθελα να θέσω τα ερωτήματά μου στο πρωθυπουργό της χώρας μου. Οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε απογοητευμένοι με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο γιος μου σε 12 χρόνια θα είναι -πρώτα ο Θεός- στο Πανεπιστήμιο. Θα λέει στους φίλους του ότι ο πατέρας του είναι Έλληνας. Οι φίλοι του θα τον ρωτάνε από ποιο μέρος της Ελλάδας και όταν θα τους λέει ότι είναι από την Κοζάνη, οι φίλοι του θα του λένε εκεί δεν είναι Ελλάδα αλλά «Μακεδονία», Σκόπια», είπε ο κ. Μπλάντος.

Όσον αφορά τις κατηγορίες περί φασισμού και ακροδεξιάς που του καταλογίζουν ο Γ. Μπλάντος είπε:

«Από πότε το να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου σε κάνει αυτόματα φασίστα. Το να ρίχνεις λάσπη σε αξιοπρεπείς ανθρώπους, επειδή έχεις τη δύναμη των ΜΜΕ, αυτό δεν σε κάνει φασίστα; Ήμασταν 4 άτομα που απλά θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε. Όταν έχεις 4 άτομα είναι πολύ εύκολο να σου βάλουν την ταμπέλα του Ακροδεξιού και του φασίστα. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου, δεν είδα κανέναν να είπε τίποτα σχετικό».