Π. Καμμένος για Ίμια: «Είμαι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από πυρά»

«Είμαι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από πυρά»

Πεπεισμένος ότι το ελληνικό ελικόπτερο δέχθηκε τουρκικά πυρά και καταρρίφθηκε κατά την κρίση στα Ίμία, εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για στοιχεία που υπήρχαν, τα οποία «εξαφάνισε η τότε πολιτική ηγεσία», όπως είπε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αναλαμβάνοντας την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, έψαξε στοιχεία για να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί στις 31 Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια. «Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά. Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία», επισήμανε, για να προσθέσει: «Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες που είχαν».

«Όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο», συνέχισε ο κ. Καμμένος, «τους πρότειναν οι Τούρκοι που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, του έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα», επισήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος εξήγησε γιατί πετούσε κάθε χρόνο στεφάνι στα Ίμια. «Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας».

Και πρόσθεσε: «Τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες».