Ειδοποίηση από το 112 για τον κορονοϊό προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Ειδοποίηση από το 112 για τον κορονοϊό προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 με επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά των πολιτών η οποία αναφέρει πως ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού είναι αυξημένος. Στην ίδια ειδοποίηση καλούνται όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μην έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - 17-08-2020. Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας»

Παράλληλα παραπέμπει την ιστοσελίδα χρήσιμων οδηγιών για τον κορονοϊό.
 

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 27 ημερών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό

Θετικό στον κορονοϊό εντοπίστηκε βρέφος 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη και αυτή τι στιγμή νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, ενώ σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι δύο γονείς του, και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αγοράκι χορηγείται θεραπεία για τα συμπτώματα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να τεθεί σε καραντίνα αφού βγουν τα αποτελέσματα και άλλων εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πυρετός που παρουσίασε οφείλεται σε άλλα αίτια.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, σε καραντίνα στο σπίτι του είναι το βρέφος τρεισήμισι μηνών από την Έδεσσα, που επίσης βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό.