Ειδικοί Φρουροί σε Παπακώστα: Θα έχεις υποδοχή... Μαρίας Αντουανέτας αν πας στα Εξάρχεια

Ειδικοί Φρουροί σε Παπακώστα: Θα έχεις υποδοχή... Μαρίας Αντουανέτας αν πας στα Εξάρχεια

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολίασαν οι Ειδικοί Φρουροί της δήλωση της Κ. Παπακλώστα ότι τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη των Αθηνών, αναφέροντας ότι αν επισκεφθεί την περιοχή χωρίς αστυνομικούς κινδυνεύει να τύχει υποδοχής ανάλογη με της... Μαρίας Αντουανέτας.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών εκφράζει την ανησυχία του σχετικά «με την άγνοια κινδύνου ή τις αυταπάτες που τρέφει η πολιτική ηγεσία» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια και προσθέτει ότι η συγκεκριμένη περιοχή τα Εξάρχεια είναι ο «Γολγοθάς» αστυνομικών και πολιτών, ενός καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

«Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην Τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των "μαγισσών του Σάλεμ" απο τις μολότωφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναισθανόμενο τον ρόλο του, αλλά κυρίως την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία των συναδέλφων μας αστυνομικών, απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να δημιουργούν ή να δημιουργήσουν στο μέλλον, αισθήματα άγνοιας κινδύνου ή επικίνδυνες αυταπάτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, εκφράζουμε τα εξής:

Ο λόφος "Μονμάρτη" των Εξαρχείων κατά την Υφυπουργό κυρία Παπακώστα, αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες, τον "Γολγοθά" του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για το νόμο και τη δικαιοσύνη.

Οι εκατοντάδες τραυματίες και εγκαυματίες αστυνομικοί και πολίτες, οι τεράστιες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στο άβατο και πέριξ του άβατου των Εξαρχείων, δεν προέκυψαν από πολιτισμικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις διανοουμένων, αλλά από ληστρικές επιθέσεις κακοποιών.

Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην Τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των «μαγισσών του Σάλεμ» από τις μολότωφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων.

Τέλος, ζητούμε η κυρία Υφυπουργός να πάρει πίσω ή να ανασκευάσει την προκλητική δήλωση της, σεβόμενη τους εκατοντάδες τραυματίες και θύματα πολίτες και αστυνομικούς, που φαίνεται να τους αγνοεί και να τους περιφρονεί με διαδήλωση της».