7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

«Ειδική ταξιδιωτική σύνδεση» δημιουργούν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

«Ειδική ταξιδιωτική σύνδεση» δημιουργούν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Τις πιθανότητες δημιουργίας ενός ειδικού ταξιδιωτικού διαδρόμου εξετάζουν ήδη η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι δύο χώρες της Ωκεανίας που διαχειρίστηκαν με επιτυχία τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είπε, «Εάν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που μπορούμε να επανασυνδεθούμε πρώτα, πρέπει να είναι η Νέα Ζηλανδία». 

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ζασίντα Άρντεν δήλωσε «Αυτό θέλουμε όλοι, αλλά η μεγαλύτερη ανησυχία τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες μας έχουν τον κορονοϊό υπό πλήρη έλεγχο».

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές πότε αυτή η σύνδεση μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς επί του παρόντος και οι δύο χώρες έχουν εσωτερικούς περιορισμούς ταξιδιού, ενώ οι επιβάτες από όλες τις διεθνείς αφίξεις μπαίνουν αυτόματα σε καραντίνα 14 ημερών.

Οι ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας λένε ότι αυτή η σύνδεση είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Αύγουστο για να συμπέσει με την εποχή του σκι της Νέας Ζηλανδίας και τις διακοπές του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία μετέχουν σε μια κοινή πρωτοβουλία επτά χώρων σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο η οποία στόχο έχει να συγκρατηθούν οι επιπτώσεις της καραντίνας στις οικονομίες τους. 

Στην πρωτοβουλία στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, μετέχουν η Αυστρία, η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Τσεχία, Δανία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, χώρες οι οποίες εξαρτώνται -άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο- από τον τουρισμό και οι οποίες μπορεί να έχουν μεγάλα προβλήματα, αν οι τουρίστες επιλέξουν να μείνουν σπίτι τους φέτος.

AP Photo/Matilde Campodonico