Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 17:46

-A +A

«Είχαμε προειδοποιήσει την κ. Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής»

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 17:46
«Είχαμε προειδοποιήσει την κ. Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής»
-A +A

Ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας Αττικής και την Ρένα Δούρου, επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον (ΕΔΣΝΑ), τον φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για την κατάσταση που επικρατεί με τον ΧΥΤΑ Φυλής. «Είχαμε προειδοποιήσει» τονίζουν την ώρα που το πρόβλημα του ΧΥΤΑ καθίσταται μείζονος σημασίας για την Αττική.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι πέντε χρόνια θητείας της κ. Δούρου και υποσχέσεις για κλείσιμο του ΧΥΤΑ οδήγησαν στο σημερα και στο σημείο να υποστηρίζει η απερχόμενη Περιφερειάρχης ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει η νέα διοίκηση.

Αποκαλύπτουν δέ ότι ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής εγκρίθηκε το 2016 αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα ενώ τώρα εμφανίζεται να δηλώνει πως υπάρχει δυνατότητα να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις εντός ΧΥΤΑ.

Μόλις χθες ο νέος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική τονίζοντας ότι τον Νοέμβριο θα κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής αλλά δεν υπάρχει τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Ως μια «ωρολογιακή βόμβα» είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση με τον ΧΥΤΑ Φυλής  ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων 

«Έχουμε ήδη φτάσει στον Αύγουστο του 2019 και το Σωματείο μας ακόμα αναμένει τις χωροθετήσεις του νέου ΠΕΣΔΑ που δεσμεύτηκε η κ. Δούρου ότι θα τις ανακοινώσει έως τα μέσα Ιουνίου του 2018.

Η δέσμευση αυτή ανακοινώθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της στην Περιφέρεια Αττικής με  το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων ύστερα από απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης. 

Με έκπληξη λοιπόν διαβάσαμε δελτίο τύπου της κ. Δούρου όπου αναφέρει ότι «πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, ότι ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, και ότι επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση». 

Δηλαδή από το Δεκέμβριο του 2016 που εγκρίθηκε ο νέος ΠΕΣΔΑ έως σήμερα 'αγρόν ηγόραζε' και ανερυθρίαστα ρίχνει το μπαλάκι της λύσης του προβλήματος που αυτή δημιούργησε στη νέα διοίκηση.

Η κ. Δούρου μη υπολογίζοντας τις επανειλημμένες ανακοινώσεις από το 2017 της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ για το κορεσμό του χώρου του ΧΥΤΑ Φυλής προτίμησε να σφυρίζει αδιάφορα υποσχόμενη δήθεν χωροθετήσεις.

Η κ. Δούρου  που είχε κάνει σημαία της το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής λέει σήμερα επίσης ανερυθρίαστα ότι υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ως όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα Διοίκηση.

Αντί λοιπόν να συζητάμε για τη Περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής εμφανίζεται ως…..μονόδρομος η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής !!!!! αλλά και αν έχει γίνει πλέον η επέκταση μονόδρομος η Διοίκηση Δούρου ας πάρει έντιμα τις ευθύνες επάνω της, γιατί ο φορέας μας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν δεν μπορεί να αμαυρωθούν από τις δικές της ....... «αστοχίες». Άλλωστε, το Σωματείο μας, το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και οι συνάδελφοι μηχανικοί έγκαιρα είχαν χτυπήσει τον κώδωνα κινδύνου.   

Δηλαδή ακόμα πιο λιανά; Η κ. Δούρου στα πέντε χρόνια θητείας της και με εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ από το 2016 αποφάσισε ότι πρέπει να αποφασίσει η νέα Διοίκηση;!!!!!!!!!!

Όμως, στο ίδιο δελτίο τύπου  ομολογεί ευθέως ότι είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής,  και έτσι είναι, αφού ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με αυτή δίδοντας πολιτικές αρμοδιότητες σε πρόσωπα μη ικανά όπως αποδείχθηκε.

Η πολιτική που ακολούθησε η κ. Δούρου και συνεχίζει να ακολουθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής οδήγησε σε καταστροφικά αδιέξοδα. Με τη πολιτική αυτή υπονομεύεται ο Φορέας μας και αμφισβητείται η αξιοπιστία του. Ένας Φορέας φάρος για όλη την Ελλάδα που επιτυχώς έχει διαχειριστεί έως σήμερα τα απορρίμματα της Αττικής για τέσσερις περίπου δεκαετίες. Λακωνικά λέμε: οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ δεν πρόκειται να δεχθούν την υπονόμευση αυτή.»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα