Εγκλωβισμένοι παραμένουν από τις τουρκικές Αρχές 13 Έλληνες αυτοκινητιστές

Εγκλωβισμένοι παραμένουν από τις τουρκικές Αρχές 13 Έλληνες αυτοκινητιστές

Παραμένουν εγκλωβισμένοι επί 11 ημέρες, από τις 29 Φεβρουαρίου οι δεκατρείς Έλληνες οδηγοί φορτηγών στην μεθόριο Ιράκ - Τουρκίας, καθώς οι τουρκικές Αρχές δεν τους επιτρέπουν την είσοδο, υπό το πρόσχημα του κορονοϊού, την ώρα που όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί από δίπλα τους διασχίζουν τα σύνορα εκατοντάδες οχήματα.

Σύμφωνα με τον εγκλωβισμένο επαγγελματία οδηγό Κώστας Αντωνίου, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή περίπου έξι μέρες τώρα ενώ κάποιοι συνάδελφοί του περισσότερες. «Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι «Για να φτάσουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Προτείναμε ως λύση να πάμε με συνοδεία ως τα σύνορα για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις… το θέμα είναι όμως, ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται».

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία, από όσα γνωρίζω αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

Ένας άλλος οδηγός φορτηγού οΓιώργος Χουτουριάδης μιλώντας στον Status 107,7 δήλωσε ότι «Μένουμε στα αυτοκίνητα, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, έχουμε χάσει την υπομονή μας, περιμένουμε μία λύση από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε ενημέρωση. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις, αυτό μας λένε από το υπουργείο. Δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο εδώ, έχουμε υποχρεώσεις».