Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε όλη τη χώρα από την πυροσβεστική

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε όλη τη χώρα από την πυροσβεστική

Κατά το τελευταίο διάστημα η πυροσβεστική σε ολόκληρη τη χώρα κλήθηκε να προσφέρει 109 παροχές βοήθειας εγκλωβισμένων ατόμων, ενώ δεν έλειψαν και οι επεμβάσεις της για την κατάσβεση 100 αστικών πυρκαγιών και τεσσάρων δασικών, καθώς και η μεταφορά φαρμάκων σε εγκλωβισμένα χωριά, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έχει ξεκινήσει επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να προσεγγιστούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη φάρμακα, σε χωριά της Φθιώτιδας που έχουν αποκλειστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας «Σοφία».

Τα εκχιονιστικά δεν πρόλαβαν την Παρασκευή να φτάσουν στους ορεινούς οικισμούς στα Πουγκάκια Σπερχειάδας. Ετσι, από τις 7:30 το πρωί ξεκίνησε νέα επιχείρηση, με τη συμμετοχή και ορειβατικής ομάδας, καθώς είναι αμφίβολο αν το ερπυστριοφόρο θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τους ορεινούς οικισμούς της Σαράνταινας που έχουν σε κάποια σημεία ακόμη και δύο μέτρα χιόνι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport. 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η πυροσβεστική με σχετικό twitter, κατά το τελευταίο διάστημα κλήθηκε να παρέμβει σε 109 παροχές βοήθειας εγκλωβισμένων ατόμων, ενώ δεν έλειψαν και οι επεμβάσεις της για την κατάσβεση 100 αστικών πυρκαγιών και τεσσάρων δασικών.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κατά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής, αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, λόγω χιονόπτωσης, στην περιοχή Παλαιός Παντελεήμονας στην Πιερία. Οι τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 

Την ίδια περίπου ώρα, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο που «πάγωσε» στην περιοχή Λύχνο Λαμίας. Και σε αυτή την περίπτωση όχημα της Πυροσβεστικής, με δυο άτομα πλήρωμα, κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν στην Υπάτη. 

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επαρχιακή οδό προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, όπου τρία αυτοκίνητα ακινητοποίηθηκαν στο χιόνι. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα, με πλήρωμα έξι πυροσβεστών, οι οποίοι τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβίστηκε επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στην περιοχή Πασσαρώνος, του δήμου Ζίτσας. Για το συμβάν κινητοποιήθηκαν δυο πυροσβέστες με ένα όχημα. 

Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε από την Αττική. Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, τρία άτομα που βρίσκονταν σε όχημα στην Πεντέλη κόλλησαν στο χιόνι και χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστών. Την ίδια ώρα, ένα άλλο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επενέβαινε στην θέση 3-5 Πηγάδια, στη Νάουσα για να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα.