Εγκαταλείπει το Χόνγκ Κονγκ για τη Σιγκαπούρη και τη Σανγκάη η North Face

Εγκαταλείπει το Χόνγκ Κονγκ για τη Σιγκαπούρη και τη Σανγκάη η North Face

Η VF Corp, η αμερικανική εταιρεία πίσω από την ετικέτα The North Face, αποφάσισε να μετεγκαταστήσει το ασιατικό κέντρο των επιχειρήσεων της από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη και τη Σανγκάη.

Η VF Corp θα μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία που επιβλέπουν τη λειτουργία περιφερειακών εμπορικών σημάτων στη Σανγκάη, ενώ η Σιγκαπούρη θα χρησιμεύσει ως κέντρο της αλυσίδας εφοδιασμού. Η παρουσία της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ, όπου απασχολεί 900 άτομα, θα μειωθεί μόνο στη λιανική της λειτουργεία.

Η εταιρεία VF, η οποία κατέχει επίσης τα εμπορικά σήματα Vans, Timberland και Dickies, δήλωσε ότι στοχεύει "να δημιουργήσει ισχυρότερες με τους Κινέζους καταναλωτές". 

Ως ένας μεγάλος εμπορικός κόμβος που βρίσκεται δίπλα στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ προσέλκυε εδώ και καιρό τις μεγάλες μάρκες ρούχων, όμως τα τελευταία χρόνια, εταιρείες Versace και Fendi έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα για να συμβαδίσουν με την ταχεία επέκταση αυτής της αγοράς.

Πέραν αυτών, πολλές πολυεθνικές έχουν μειώσει το αποτύπωμά τους στο Χονγκ Κονγκ μετά από τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που ξεκίνησαν το 2019, ακολουθούμενες από την επιβολή της  νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια από το Πεκίνο.