Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών στις 7 Ιουνίου

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών στις 7 Ιουνίου

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τρίτη, 7 Ιουνίου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, όπου, πλέον, στον 1.000 τ.μ εκθεσιακό χώρο στεγάζονται πολλά αντιπροσωπευτικά αντικείμενα των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.

Η έκθεση αποτελείται από 18 ενότητες, 11 από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την παλαιολιθική περίοδο έως την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους και παρουσιάζονται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά και τον αγιασμό θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και δεξίωση στην αυλή του Μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ελεύθερη για το κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μάρθα Φριντζήλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ