Εγκαίνια Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στη Σύμη από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Εγκαίνια Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στη Σύμη από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης υπό τη μορφή ολοκληρωμένου ψηφιακού εξωτερικού ιατρείου, εγκαινίασε  η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η Μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν, πέραν της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υπηρεσίες εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στόχος η ποιοτική και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών ψυχικής υγείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ».

«Η ανάπτυξη Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνησή μας δεν ξεχνά ποτέ την ακριτική Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το πέρας των εγκαινίων η κ. Ράπτη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Μονάδα θα προσφέρει άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους του νησιού, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

«Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στο δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον Άνθρωπο», κατέληξε η κ. Ράπτη.

Σημειώνεται ότι στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου κ.κ. Χρυσόστομος Β, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Α. Στεφανής, ο δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας, οι βουλευτές Δωδεκανήσων Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντης, Ι. Παππάς και η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χ. Γιασιράνη.