7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σάμπυ Μιώνης: Έγινα στόχος «εγκληματικής οργάνωσης» με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο

Έγινα στόχος «εγκληματικής οργάνωσης» με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο

Θύμα μαζί με τους Μεταξά και Παπασταύρου «μιας εγκληματικής οργάνωσης» με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς και ότι υπήρξε «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του από την συμμορία», φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία ερευνά την εμπλοκή ή μη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους δικαστικούς χειρισμούς της Novartis, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιώνης.

Ο Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με το dikastiko.gr, φέρεται να υποστήριξε όσα ανέφερε και σε μήνυσή του, ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου «έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος», υποστηρίζοντας πως μέλη της ήταν «ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος».

Ο επιχειρηματίας μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον στοχοποίησαν για χρηματικούς λόγους, για να του πάρουν 350.000 ευρώ, ενώ το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία και της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι .Μητσοτάκη.

Επίσης φέρεται στην κατάθεσή του να υποστήριξε πως σε συνάντηση και συνομιλία που είχε με νομικό παράγοντα που ανήκε στον στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο τελευταίος του επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που έχει κάνει, ότι δηλαδή «στόχος είναι ο Μιωνής και ο Παπασταύρου, χαρακτηρίζοντας τον Μεταξά παράπλευρη απώλεια».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής φέρεται ακόμα να αναφέρθηκε σε «ατοπήματα» των 3 εισαγγελέων διαφθοράς, που οδήγησαν «στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή».

Επίσης, έκανε αναφορά σε αθωωτικό έγγραφο που, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, παρέλειψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου «να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής με δηλώσεις του σημείωσε ότι «σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Τι απάντησε η Γιάννα Παπαδάκου

Μετά την αναφορά του ονόματός της η δημοσιογράφος  Γιάννα Παπαδάκου με ανάρτησή της στο facebook δήλωσε τα εξής:

«Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, Σάμπυ Μιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων.

Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει , όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι!»


 

H απάντηση Παπαγγελόπουλου

Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την υπόθεση Νοvartis, έξω από τον Άρειο Πάγο και λίγο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».