Έφτασαν στα Χανιά οι πρώτες γέφυρες του στρατού

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 18:09
-A +A
Έφτασαν στα Χανιά οι πρώτες γέφυρες του στρατού

Ξεκινούν αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία εβδομάδα, οι εργασίες για την εγκατάσταση στρατιωτικού τύπου γεφυρών τύπου Bailey, μία στο χωριό του Σκινέ και μία στον ποταμό Ιάρδανο στην παλαιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, τα μεταλλικά στοιχεία των γεφυρών έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας γύρω στις 3.30 μ.μ. 

Ένα μεγάλο κομβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων μετέφεραν υλικό κατασκευής ικανό να κατασκευάσει δυο στρατιωτικού τύπου γέφυρες, μήκους 25-30 μέτρα η καθεμία.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γρηγόριος Μπερτάκης, τα οχήματα και οι άνδρες που μεταφέρουν το υλικό, είναι από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στο Μάλεμε, θα συναρμολογηθούν και οι γέφυρες θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, μία μέσα στο χωριό του Σκινέ και η άλλη στον ποταμό Ιάρδανο. 

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε την αντιπεριφέρεια, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την μεταφορά και την τοποθέτηση στα Χανιά γεφυρών του στρατού.

Σύμφωνα με τον κ Αποστολάκη στην Αθήνα υπάρχουν δύο ακόμα γέφυρες έτοιμες να φορτωθούν.

Σύμφωνα με τον κ Αποστολάκη, κάθε γέφυρα για να στηθεί χρειάζεται περίπου 2 ημέρες, ενώ το μήκος της θα είναι περίπου 35 μέτρα. Οι γέφυρες είναι απολύτως ασφαλείς και εξασφαλίζουν καλές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Φωτογραφία: Flashnews.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 12/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα