Έφοδος του ΣΔΟΕ σε γραφεία και σπίτια για το σκάνδαλο της FIFA

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε γραφεία και σπίτια για το σκάνδαλο της FIFA

Σε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων, που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, συμμετείχαν σήμερα υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές όσο και με συναρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, που εκδόθηκε σήμερα, «οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού διευθυντή αλλοδαπής εταιρείας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα επόμενα τέσσερα Μουντιάλ, του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η Eurojust με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγόμενης έρευνας».