Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εταιρείες σίτισης των προσφύγων

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εταιρείες σίτισης των προσφύγων

Έφοδο των «ράμπο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των εταιρειών που εμπλέκονται με την υπόθεση της σίτισης των προσφύγων αποκαλύπτει η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η έφοδος έγινε την Παρασκευή και αφορά συνολικά τέσσερις εταιρείες. Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στελέχη της οποίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πήγαν την Παρασκευή στα γραφεία των εταιρειών σίτισης των κ.κ. Γ. Τουτζιαρίδη και Γ. Πιέτρη καθώς και δύο ακόμη εταιρειών, έρχεται να προστεθεί στην έρευνα που διεξάγεται ήδη από την Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF), που αποτελεί τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό της Κομισιόν για την κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων του προσφυγικού υπήρξε παρέμβαση και της ελληνικής δικαιοσύνης με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δίνει παραγγελία για έρευνα των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων, αρχής γενομένης από τις αποκαλύψεις του «Φιλελεύθερου».

Φιλελεύθερος Πάρτυ

Η διαχείριση των κονδυλίων που διατίθενται προς την Ελλάδα και αγγίζουν το 1,6 δις. Ευρώ σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους υποδοχής προσφύγων με επίκεντρο αυτόν της Μόριας αποτελεί αντικείμενο έρευνας πολλών διεθνών Μέσων Ενημέρωσης που επικρίνουν διαρκώς τη χώρας μας εκθέτοντας την.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Εξώφυλλο πρώτο θέμα