Έφοδος Ρουβίκωνα και στην Ακρόπολη

Έφοδος Ρουβίκωνα και στην Ακρόπολη

Μέχρι τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μπροστά από τον Παρθενώνα, έφτασαν μέλη του Ρουβίκωνα ξεδιπλώνοντας πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Σύμφωνα με ανάρτηση της συλλογικότητας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και λόγω της κατάστασης της υγείας του και την ηλικίας του τα περιθώρια του είναι ελάχιστα. Στην Ελλάδα οι απεργίες πείνας είθισται να είναι "καθαρές" και να περιλαμβάνουν αποκλειστικά νερό. 

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής τους τα μέλη του Ρουβίκωνα τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «Το σύνθημα του πανό "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ- ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ"» ενώ επισημαίνουν ότι δεν χρησιμοπoίησαν ούτε τρικάκια, ούτε καν προκηρύξεις «επειδή φανταζόμαστε τι πρόκειται να ακούσουμε για αυτή μας την παρέμβαση».

Νωρίτερα υπήρξε έφοδος αντιεξουσιαστών στο κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη όπου και πέταξαν τρικάκια στα οποία ανέφεραν ότι η ενέργειά τους έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.