ΕΕΔΕΓΕ: Άμεση ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα με τις φορολογικές ενημερότητες

ΕΕΔΕΓΕ: Άμεση ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα με τις φορολογικές ενημερότητες

Λύση στο πρόβλημα με τις φορολογικές ενημερότητες ζητά με ανακοίνωσή του το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ). 

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν σχεδόν στο σύνολό τους οι ελληνικές επιχειρήσεις η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα τους και με αποφασιστικό τρόπο να δίνει λύσεις σε ζητήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη συνέχειά τους. 

Ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αφορά στις επιχειρήσεις που ζητούν Αποδεικτικό Ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο αλλά εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες δεν λαμβάνουν καμία απάντηση από τις εφορίες.

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 και με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας, οι Δ.Ο.Υ. έχουν δώσει στη δημοσιότητα ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξυπηρετούνται με ραντεβού από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και να λαμβάνουν μέσω email αιτούμενα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.ά., όπου δεν κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία. 

Το helpdesk του ΕΕΔΕΓΕ έχει δεχθεί πολυάριθμα παράπονα από επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, οι οποίες δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από τις Δ.Ο.Υ., με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν κυρίως τις Φ.Α.Ε. Αθηνών και Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η φορολογική ενημερότητα, πόσω μάλλον στο υφιστάμενο περιβάλλον όπου η έλλειψη ρευστότητας υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να μάχονται πάνω σε μία πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της επιβίωσης και της κατάρρευσης. 

Καλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να διευθετήσουν άμεσα το θέμα πριν να είναι αργά».