ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων

ΕΕ: Τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα για αν συζητήσουν την καλύτερη συνεργασία των κρατών μελών ενάντια στον Covid-19, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν σήμερα στο πρακτορείο Reuters.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη από μία σειρά τακτικών συζητήσεων των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συζήτηση, που θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει νέα σχέδια για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε ζητήματα όπως οι στρατηγικές για τη διεξαγωγή τεστ, η ιχνηλάτηση επαφών και η διάρκεια της καραντίνας, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Τα 27 μέλη της ΕΕ αντιμετώπισαν τον Covid-19 με διαφορετικά, κάποιες φορές αντικρουόμενα μέτρα κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Ο πιο σφιχτός συντονισμός αναμένεται να αποτρέψει την επανάληψη αυτών των διαφορών.

Κατά τις πρόσφατες εβδομάδες και μήνες έχει διαφανεί ένας βαθμός συντονισμού σε ζητήματα όπως η εξασφάλιση εμβολίων και τα κοινά μη-δεσμευτικά κριτήρια για την αξιολόγηση της σοβαρότητας της επιδημίας σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο τα εθνικά μέτρα διαφέρουν σημαντικά.