8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

ΕΕ: Συνάντηση του Επιτρόπου για την εσωτερική αγορά με τον Έλον Μασκ

ΕΕ: Συνάντηση του Επιτρόπου για την εσωτερική αγορά με τον Έλον Μασκ
Shutterstock

Ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, θα συναντηθεί με τον Έλον Μασκ στο Τέξας τη Δευτέρα για να συζητήσουν για την παγκόσμια αλυσίδας εφοδιασμού και τους πρόσφατα κανόνες της ΕΕ που απαιτούν από τους τεχνολογικούς κολοσσούς να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του διαδικτυακού περιεχομένου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπρετόν.

Η συνάντηση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου συμφώνησε για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Οι δυο τους θα συναντηθούν στο Ώστιν, όπου βρίσκεται η νέα έδρα της Tesla της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Μασκ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Οι αλυσίδες τεχνολογίας και εφοδιασμού θα βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της Tesla με τον Έλον Μασκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπρετόν.

«Ο ελεύθερος λόγος θα είναι επίσης στην ατζέντα μεταξύ του Τιερί Μπρετόν και του Έλον Μασκ. Το ίδιο ισχύει και για τον κανονισμό της ΕΕ. Αναμένεται ανταλλαγή σχετικά με τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες και πώς θα παίξει το "νέο" Twitter σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε.

Ο Μασκ εξασφάλισε τη συμφωνία για την αγορά του Twitter τον περασμένο μήνα με μια υπόσχεση να αναζωογονήσει την εταιρεία και να επεκτείνει τον αριθμό των χρηστών καταπολεμώντας τα spam bots και μειώνοντας το μέτρο για να διευκολύνει την «ελεύθερη έκφραση».

Με τη σειρά του ο Μπρετόν σχολίασε ότι το Twitter πρέπει να συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου.