ΕΕ: Εξετάζει νέα μέτρα ελάφρυνσης των τραπεζών από ζημιογόνα δάνεια

ΕΕ: Εξετάζει νέα μέτρα ελάφρυνσης των τραπεζών από ζημιογόνα δάνεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να παράσχει την μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση στις τράπεζες όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζημιών τους από δάνεια κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ μπορεί να εξετάσει και λήψη επιπλέον μέτρων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ έχουν δώσει ευελιξία στις τράπεζες σχετικά με την εφαρμογή των λογιστικών κανόνων για τις ζημιές που έχουν από δάνεια, ωστόσο υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά παρέχοντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διετή αναστολή εφαρμογής του αντίστοιχου κανόνα.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και την εφαρμογή της υφιστάμενης ευελιξίας, ώστε να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος συμπλήρωσε ότι: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιχειρησιακή ανακούφιση στις τράπεζες εντός του ισχύοντος πλαισίου. Το IFRS 9 και ο ορισμός του μη εξυπηρετούμενου δανείου, με βάση το εποπτικό πλαίσιο, παρέχουν ήδη έναν μεγάλο βαθμό ευελιξίας».