ΕΕ: 9,5 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού

ΕΕ: 9,5 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού

Στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το πόσο που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η παγκόσμια εκστρατεία της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά του Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της.

«Σπουδαίο αποτέλεσμα, φθάνουμε το πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse υπό την Επιτροπή της ΕΕ», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισεκατομμύρια από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της, στις 4 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαΐου η Κομισιόν είχε διοργανώσει παγκόσμιο διαδικτυακό μαραθώνιο δωρητών συγκεντρώνοντας 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπειών.  Η Κομισιόν είχε συνεισφέρει 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ακολούθησαν η Γαλλία και η Γερμανία, προσφέροντας 500 εκατ. και 525 εκατ. αντίστοιχα. Η Κίνα δεσμεύτηκε να χορηγήσει 45,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε θέσει ως ποσό-στόχο τα 35 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από Reuters