8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

EE - 8o Φόρουμ Συνοχής: Δεύτερη ημέρα εργασιών - Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Μακρόν

EE - 8o Φόρουμ Συνοχής: Δεύτερη ημέρα εργασιών - Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Μακρόν
Eurokinissi

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των διοργανωτών του 8ου Φόρουμ στις Βρυξέλλες, δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όπως είχε αρχικά αναφερθεί. Οι δεύτερη ημέρα των εργασιών θα ξεκινήσει με τις ομιλίες, κατά σειρά, της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν και του Γάλλου υπουργού Εδαφικής Συνοχής και Σχέσεων με τις Τοπικές Αρχές, Ζοέλ Ζιρό, η χώρα του οποίου ασκεί την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ.

Την κεντρική ομιλία, με θέμα την Πράσινη Συμφωνία, θα πραγματοποιήσουν οι ακαδημαϊκοί Τζόζεφ Στίγκλιτς και Καρλότα Περές και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν δύο πάνελ, το ένα για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, μία δίκαιη μετάβαση, και το δεύτερο για την καινοτομία και την ψηφιοποίηση με στόχο την ενίσχυση της πραγματικής μακροπρόθεσμης σύγκλισης.

Η «αυλαία» του διήμερου Φόρουμ, που ξεκίνησε χθες το πρωί, θα πέσει το απόγευμα με την καταληκτική ομιλία της επιτρόπου για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά την πρώτη ημέρα του Φόρουμ, παρουσιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα «Kohesio». Μία δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το 2014 και στα 27 κράτη-μέλη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.