Έδωσαν το Σούνιο... και είπαν κι ένα τραγούδι

Έδωσαν το Σούνιο... και είπαν κι ένα τραγούδι

Της Αγγελικής Κώττη

Με άπειρες δικαιολογίες, με τις οποίες απλώς ήθελαν να αποσείσουν τις μεγάλες ευθύνες τους για τη μη παραχώρηση του Σουνίου την προηγούμενη Τρίτη τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν υπέρ της παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου ώστε να γυριστούν εκεί σκηνές από μίνι τηλεοπτική σειρά του BBC.

Η εισήγηση ήταν να γίνουν τα γυρίσματα 7:00 με 13.00 και να καταβληθούν τέλη περίπου 2.000 ευρώ ανά ημέρα. Την προηγουμένη, 11 Απριλίου, θα γίνει προπαρασκευή. Η γνωμοδότηση ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 12-2. Οι μειοψηφήσαντες ήταν υπέρ του να δοθεί ο χώρος πριν από τις 9 το πρωί και μετά από τις 7 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν θερμά λόγια υπέρ της παραχώρησης μνημείων, τα οποία όμως δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. Η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων έθεσε όρους που αν η παραγωγή υποχρεωνόταν να τηρήσει δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Σχεδόν και το να αναπνέουν τα μέλη του 100μελούς συνεργείου δεν επιτρεπόταν! Οι δε προτάσεις προς την εταιρεία για… φωτοσοπ και άλλα τέτοια ωραία δεν έλειψαν - το αντίθετο.

Η μεγαλύτερη αναμονή που θα απαιτηθεί για τους τυχόν επισκέπτες της 12ης Απριλίου θα είναι περί το ένα τέταρτο. Ακόμα ένα επιχείρημα της ταλαιπωρίας του κοινού καταρρίφθηκε λοιπόν.

Φωτογραφία αρχείου Intime News