«Έχουμε ρωσικά μαχητικά» - Αναφορά σε συμμαχία Τουρκίας, Ιταλίας
Λιβυκός Εθνικός Στρατός

«Έχουμε ρωσικά μαχητικά» - Αναφορά σε συμμαχία Τουρκίας, Ιταλίας

Τις αναφορές του αρχηγείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική (US AFRICOM) ότι η Μόσχα απέστειλε μαχητικά Mig29 και Sukhoi 24 στη Λιβύη για να βοηθήσει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στον πόλεμο με τον στρατό του Σάρατζ επιβεβαιώνει στον ανεπίσημο λογαριασμό του στο twitter ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο tweet απεικονίζεται ένα Mig29 με μόνο δυο λέξεις: let it burn («να καούν»), με το μήνυμα να απευθύνεται στις στρατιωτικές δυνάμεις του Σάρατζ και τους συμμάχους του. Το δεύτερο tweet παραθέτει την ανακοίνωση της US AFRICOM για τα ρωσικά μαχητικά και αναφέρει ότι «η εμπλοκή της Τουρκίας στέλνοντας τρομοκράτες στη Λιβύη πρέπει να αναγκάσει εμάς και τις χώρες που πραγματικά καταπολεμούν την τρομοκρατία να αντιδράσουν μέσα στη σιωπής της διεθνούς κοινότητας, καθώς βλέπουμε με σαφείς αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα αγωνίζονται για την "τελειωμένη" Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας GNA».

Στον ίδιο λογαριασμό που πρόσκειται στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ σημειώνεται πως ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός απελευθέρωσε τη στρατηγικής σημασίας περιοχή Al Hera και Al Hira από «τους Τούρκους τρομοκράτες του GNA, βόρεια της πόλης Γκάιραν και έκοψε τη γραμμή εφοδιασμού του GNA μεταξύ Τρίπολης και Γκάιραν. 

Σε άλλη ανάρτηση, παρατίθενται δορυφορικοί χάρτες σύμφωνα με τους οποίους ιταλικά πλοία, μαζί με τουρκικά, ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης. «Η παλιά κατοχή έχει επιστρέψει Ιταλία και Τουρκία τώρα υποστηρίζουν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι Λίβυοι θα πολεμήσουν για άλλη μια φορά όπως κάποτε οι πατέρες τους» αναφέρεται.