7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

ECDC: Στο «κίτρινο» Πελοπόννησος, Αν. Μακεδονία, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο

ECDC: Στο «κίτρινο» Πελοπόννησος, Αν. Μακεδονία, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο

Σταθερό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο της Ελλάδας αναφορικά με το ποσοστό αριθμό των τεστ και τα θετικά δειγμάτων κορονοϊού, καθώς και το ποσοστό του δείκτη θετικότητας, που σταθερά βρίσκεται κάτω από το όριο του 4%, με το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Αν. Μακεδονίας να έχουν βελτιωμένη εικόνα σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (14-27 Μαΐου) για τον αριθμό των τεστ, των κρουσμάτων και τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι «πορτοκαλί» με εξαίρεση τις προαναφερόμενες περιοχές, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι νομοί Ηλείας και Αχαΐας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερό.

Το υπόλοιπο τμήμα της Ελλάδας παραμένει στο «βαθύ πορτοκαλί»


Τα δεδομένα είναι καλύτερα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ - στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης έως την Τρίτη - η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και παραμένει με «πράσινο χρώμα».

Επίσης, αναφορικά με τον αριθμό των τεστ που γίνονται, η χώρα μας διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο».