Έβρος: Στο τελωνείο των Καστανεών ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ

Έβρος: Στο τελωνείο των Καστανεών ο πρόεδρος του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου, Φραντσέσκο Ρόκα (Francesco Rocca), ο οποίος έφτασε στο τελωνείο των Καστανεών συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην περιοχή.

Στις Καστανιές, δίπλα στο τελωνείο, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχει βοήθεια, όποτε κι αν της ζητηθεί.

"Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου θέλει να έχει ιδία άποψη, προκειμένου να βοηθήσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ποικιλοτρόπως, είτε με υλικά είτε με χρηματικά ποσά είτε με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, εάν προκύψει μια επιδείνωση του προβλήματος, να είμαστε δίπλα στον ελληνικό στρατό, δίπλα στην ελληνική αστυνομία και βεβαίως, αν χρειαστεί να προσφέρουμε και το ανθρωπιστικό μας έργο σε κάποιους μετανάστες, που θα βρεθούν εδώ και θα θέλουν τη βοήθεια μας, τη συμπαράσταση μας", δήλωσε κατά την άφιξή τους στην περιοχή ο κ.Αυγερινός.

"Η Διεθνής Ομοσπονδία είναι μαζί μας, είναι εδώ, ξέρει ότι το δίκαιο είναι μαζί μας γι' αυτό και ήρθε να μας βοηθήσει" σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να περιθάλψουν κάποιο περιστατικό. "Είμαστε έτοιμοι" διαβεβαίωσε ο κ. Αυγερινός.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου στις Καστανιές και αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Gregorio Borgia