Έβρος: Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες

Έβρος: Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες

Δύο νέα περιστατικά πυροβολισμών και ρίψης φωτοβολίδας από βάρκες όπου επέβαιναν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ειδικότερα, το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στις 22.20 το βράδυ, όταν δύο φουσκωτά σκάφη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια, με τους επιβαίνοντες να ρίχνουν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί αν πρόκειται για πραγματικά πυρά.

Τα δύο περιστατικά συνέβησαν λίγες ώρες μετά το περιστατικό πυροβολισμού προς την ελληνική πλευρά των συνόρων από Τούρκο στρατιώτη στην περιοχή του Έβρου που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel και το οποίο επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.