Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει κινητικότητα στον Έβρο

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει κινητικότητα στον Έβρο

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για κινητικότητα στον Έβρο, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, να σημειώνει ότι «οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας».

«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», εξήγησε, σημειώνοντας ότι παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν το βράδυ, φάνηκε να υπάρχει έντονη κινητικότητα και μετακίνηση μεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης, με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για πλήθος μεταναστών που άγγιζε τις 6.000, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. 

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Π. Χαρέλας, «εμείς είμαστε σε ετοιμότητα». Ωστόσο, τόνισε «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ». 

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας, με τα τουρκικά ΜΜΕ να παίζουν τους αριθμούς 6.000 και παραπάνω», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από την δική μας πλευρά είναι συνεχείς ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις».

Στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών, είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης. «Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί» συμπλήρωσε στον ΣΚΑΪ.