8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Έβρος: Διάσωση 17 Τούρκων γκιουλενιστών που ζητούν πολιτικό άσυλο

Έβρος: Διάσωση 17 Τούρκων γκιουλενιστών που ζητούν πολιτικό άσυλο
Φωτογραφία αρχείου

Στον εντοπισμό 17 Τούρκων σε νησίδα του ποταμού στη θέση Νεραιδότοπος κοντά στις Φέρρες, προέβησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Τούρκοι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, ζήτησαν πολιτικό άσυλο υποστηρίζοντας ότι είναι προσκείμενοι στο κίνημα του Γκιουλέν και διώκονται στην χώρα τους.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr πρόκειται για 8 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 παιδιά και 4 γυναίκες, που πέρασαν το μεσημέρι τα σύνορα στο Δέλτα του ποταμού Έβρου στην περιοχή Νεραϊδότοπος, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο γιατί κινδυνεύουν στην χώρα τους.

Όμως εγκλωβίστηκαν στην περιοχή και ενημέρωσαν με διάφορους τρόπους δημοσιεύοντας την παρουσία τους εκεί, προκειμένου να υπάρξει διάσωση τους, γιατί ήταν αποκλεισμένοι.

Στην Αστυνομία της περιοχής Φερών σήμανε συναγερμός, αφού η περιοχή και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεί δημιουργούν πολλά προβλήματα για τον εντοπισμό. Στο σημείο που είχαν δώσει στίγμα ότι βρίσκονται, πήγαν οι αστυνομικοί και δεν τους βρήκαν, αλλά τελικά και μετά από πολύωρη αναζήτηση εντοπίστηκαν.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε νέα βάρκα για να οδηγηθούν με ασφάλεια, αφού αυτή που είχαν έρθει από την Τουρκία είχε καταστραφεί.

Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.