7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δάση της περιοχής

Έβρος: Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δάση της περιοχής
Φωτογραφία αρχείου

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις για τις περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου θα ισχύσει αύριο.

Συγκεκριμένα με απόφαση του  περιφερειάρχη, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4) για τις περιοχές αυτές.

 Υπενθυμίζεται ότι  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου, στην Αλεξανδρούπολη, που οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά, σύμφωνα με το evros-news.gr. Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ