Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 09:05
Τελευταία ενημέρωση: 10:14

-A +A

Σύμβουλος Λευκού Οίκου για Κίνα: Έβαζε ανθρώπους στα αεροπλάνα προς Ευρώπη παρότι είχαν τον ιό 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 09:05
Τελευταία ενημέρωση: 10:14
Έβαζε ανθρώπους στα αεροπλάνα προς Ευρώπη παρότι είχαν τον ιό 
-A +A

Ο Πήτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και εκ των πλέον «σκληρών» αξιωματούχων όσον αφορά την Κίνα υποστήριξε εκ νέου ότι το Πεκίνο δεν έκανε απολύτως τίποτα το πρώτο διάστημα της επιδημίας του κορονοϊού.

«Ο ασθενής μηδέν στην Ουχάν βρέθηκε τον Νοέμβριο και η Κίνα δεν έκανε τίποτα», είπε ο Ναβάρο στην εκπομπή του ABC «This Week». 

Ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει βγει στην «πρώτη γραμμή» με αφορμή την Κίνα και το ζήτημα της προέλευσης του κορονοϊού πρόσθεσε ότι «έβαζαν κόσμο στα αεροπλάνο, προς Μιλάνο, προς Μαδρίτη, προς Νέα Υόρκη. Οι άνθρωποι ήταν άρρωστοι και αυτοί δεν έκαναν τίποτα απολύτως, με την κάλυψη πάντα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Ο Ναβάρο επανέλαβε την άποψη που έχει εκφράσει εδώ και καιρό σύμφωνα με την οποία «στο διάστημα αυτό, η χώρα (η Κίνα) που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προστατευτικού ιατρικού υλικού στον πλανήτη, έγινε παράλληλα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας». 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτό γίνεται σήμερα είναι ότι Κίνα πλουτίζει με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε ότι μια μάσκα που αξίζει 0.50 δολάρια, πωλείται ως και 8 δολάρια στα αμερικανικά νοσοκομεία. Είναι ντροπή για κάθε πολίτη της χώρας μας». 

AP Photo/Ng Han Guan

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα