8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

EasyJet: Aκύρωση πτήσεων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό της

EasyJet: Aκύρωση πτήσεων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό της
Φωτο Αρχείου
AP

Η αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις από και προς τη Βρετανία μετά από μια νέα έκρηξη κρουσμάτων COVID-19 στο προσωπικό της.

Συγκεκριμένα, ακύρωσε περίπου 60 πτήσεις από τις περίπου 1.645 που είχαν προγραμματιστεί. Η British Airways προέβη επίσης σε μικρό αριθμό ακυρώσεων την Κυριακή.

Στην Αγγλία, η οποία απέσυρε όλους τους περιορισμούς για τον κορoνοϊό νωρίτερα φέτος, καταγράφεται νέα αύξηση της COVID-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με έναν στους 13 ανθρώπους να πιστεύεται ότι είχε μολυνθεί την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από την έναρξη της πανδημίας.

Ενώ τα επίπεδα νοσηλείας είναι πολύ χαμηλότερα από προηγούμενες εξάρσεις το 2020 και το 2021, οι εταιρείες αναφέρουν διακοπές στις υπηρεσίες τους, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, εξαιτίας του προσωπικού που χρειάζεται να μείνει στο σπίτι.

Η EasyJet είπε ότι αν και είχε λάβει μέτρα για να μετριάσει τον αντίκτυπο στην λειτουργία της με την προσθήκη επιπλέον πληρωμάτων αναμονής, αναγκάστηκε τελικά να προβεί σε ορισμένες ακυρώσεις και να ενοποιήσει τις πτήσεις, για να μειώσει τον αντίκτυπο.

«Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει στους πελάτες των επηρεαζόμενων πτήσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία. «Έγινε επικοινωνία με τους πελάτες και τους δόθηκαν επιλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν επανακράτηση σε εναλλακτική πτήση ή λήψη κουπονιού ή πλήρη επιστροφή χρημάτων.», προσθέτει.

Πηγή: Reuters