Ε. Τουλουπάκη: Αναληθές και συκοφαντικό το ρεπορτάζ για το ακίνητό μου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 20:27
-A +A
Ε. Τουλουπάκη: Αναληθές και συκοφαντικό το ρεπορτάζ για το ακίνητό μου

Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για τις αναφορές σε ακίνητό της στο κέντρο της Αθήνας απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθορά Ελένη Τουλουπάκη, ζητώντας «άμεση επανόρθωση» του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» ρεπορτάζ αναφορικά με την οικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου.

Στο εξώδικο η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει πως το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Ακόμη, τονίζει πως για την αγορά του εν λόγω ακινήτου καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3). Επομένως σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ήταν εκ του νόμου, υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Παράλληλα, στο εξώδικο της η εισαγγελέας δηλώνει ότι δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί της προκειμένου να διασταυρωθεί το ρεπορτάζ και και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Με το εξώδικο η κ. Τουλουπάκη ζητά την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθώς και δημόσια δήλωση συγγνώμης για όσα συκοφαντικά και ψευδή εμφανίστηκαν σε βάρος της, με την απειλή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες σε βάρος του σταθμού.

Όπως επεσήμανε ο ΣΚΑΙ, από την έρευνά του είναι σαφές πως η ίδια η εισαγγελέας δεν εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή, καθώς δεν απέκρυψε οποιαδήποτε υποχρέωση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα