Ε. Μακρόν: «Με υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε την κρίση» - Νέα έκτακτα μέτρα

Ε. Μακρόν: «Με υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε την κρίση» - Νέα έκτακτα μέτρα

Πεπεισμένος ότι η Γαλλία θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα εμφανίσθηκε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του κορονοϊού.

«Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές ο Εμμ. Μακρόν ανέφερε ότι «Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας». 

Επίσης, τόνισε ότι η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, προτρέποντας τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Λεμέρ σε μια συνέντευξη τύπου.