Ε. Macron: O Arnaud Beltrame ενσαρκώνει το γαλλικό πνεύμα της αντίστασης

Ε. Macron: O Arnaud Beltrame ενσαρκώνει το γαλλικό πνεύμα της αντίστασης

Ο Arnaud Beltrame, ο συνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής που έδωσε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου κατά τις επιθέσεις της Παρασκευής στην Οντ, ενσαρκώνει «το γαλλικό πνεύμα της αντίστασης», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια της τελετής απόδοσης τιμών προς έναν άνδρα «έντιμο, φωτισμένο και γενναίο» στο Μέγαρο των Απομάχων (Les Invalides).

«Εισέρχεται στη χορεία των γενναιότερων από τους ήρωες που τιμούσε», δήλωσε ο Emmanuel Macron κατά την ομιλία του. «Η μνήμη του θα ζήσει, το παράδειγμά του θα μείνει, θα το φροντίσω, σας το υπόσχομαι», είπε ο γάλλος πρόεδρος. «Arnaud Beltrame...τη στιγμή του τελευταίου αντίο, σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του έθνους», είπε αναγορεύοντάς τον σε μέλος του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

«Απέναντι στον υπόγειο ισλαμισμό», «σε έναν ύπουλο εχθρό», ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε «κάθε πολίτη» σε «νέα επαγρύπνηση και πνεύμα δημοκρατικής ευθύνης». «Δεν είναι μόνο οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι στρατοί του Ντάες (Ισλαμικό Κράτος), οι ιμάμηδες του μίσους και του θανάτου που εμείς πολεμάμε. Αυτό που πολεμάμε είναι επίσης ο υπόγειος ισλαμισμός...ο οποίος στο έδαφός μας προσηλυτίζει και διαφθείρει καθημερινά».

Ο Emmanuel Macron αναφέρθηκε και στην 80χρονη εβραία Mireille Knoll, η δολοφονία της οποίας αναβίωσε τους φόβους για τον αντισημιτισμό στη Γαλλία.

«Η Mireille Knoll δολοφονήθηκε επειδή ήταν εβραία», θύμα αυτού του ίδιου «βάρβαρου σκοταδισμού» που σκότωσε τον γάλλο χωροφύλακα, δήλωσε ο Μακρόν.

«Ο βάρβαρος σκοταδισμός...αρνείται την αξία που εμείς δίνουμε στη ζωή, αξία που την αρνείται ο τρομοκράτης της Τρεμπ, αξία που την αρνείται ο δολοφόνος της Mireille Knoll, που δολοφόνησε μία γυναίκα αθώα, ευάλωτη επειδή ήταν εβραία και έχει επίσης βεβηλώσει τις ιερές μας αξίες και τη μνήμη μας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ