Έ. Κουντουρά για αγορά κινητών αξίας 3.092 ευρώ: Επιβεβλημένη και χαμηλή…

Έ. Κουντουρά για αγορά κινητών αξίας 3.092 ευρώ: Επιβεβλημένη και χαμηλή…

Μια απίστευτη απάντηση έδωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή σχετικά με την αγορά των πανάκριβων iphone για την ίδια. Όπως αναφέρει η αγορά είναι χαμηλή(!) και επιβεβλημένη και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων».

Η κυρία Κουντουρά, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, τονίζει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν μόνον εντυπώσεις. «Υποβαθμίζει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, ούτε το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Παρόλα αυτά, σας γνωρίζουμε ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας αποτελούν περιουσία του δημοσίου. Όσον αφορά τις δαπάνες προμήθειας των εν λόγω κινητών τηλεφώνων, έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά, και οι σχετικές αποφάσεις είναι αναρτημένες δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προσβάσιμες διαδικτυακά σε κάθε πολίτη», προσθέτει η ίδια.

Αλέξανδρος Διαμάντης