7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

DW: Σε δίκη για βιασμό παραπέμπεται ο γιος του Μπ. Γκρίλο

DW: Σε δίκη για βιασμό παραπέμπεται ο γιος του Μπ. Γκρίλο
AP Photo/Gregorio Borgia, File

Σε δίκη με την κατηγορία της συμμετοχής σε ομαδικό βιασμό πρέπει να να παραπεμφθεί σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Σαρδηνίας ο γιος του Μπέπε Γκρίλο, Τσίρο. Οι σχετικές έρευνες διήρκεσαν σχεδόν δυο χρόνια και αναφέρονται στον Ιούλιο του 2019. Ο γιος του Γκρίλο, τότε 18 ετών, μαζί με τρεις φίλους του, σε κλαμπ της Σαρδηνίας γνωρίζει δυο κοπέλες. Αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, επειδή- όπως λένε- δεν υπάρχουν ταξί, τις καλούν στην βίλα του Γκρίλο, για να φάνε μακαρονάδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μία από τις κοπέλες, ιταλονορβηγικής καταγωγής, την ανάγκασαν να πει βότκα με λεμόνι και να πάρει μέρος σε πολλαπλές σεξουαλικές πράξεις, χωρίς η ίδια να μπορεί να αντισταθεί, λόγω του αλκοόλ. Παράλληλα οι τέσσερις νέοι τράβηξαν φωτογραφίες και σκηνές, όπως γράφει ο τύπος, με τα γεννητικά τους όργανα πάνω στο σώμα της κοπέλας και τις έστειλαν σε πολλά άλλα άτομα. Ο Τσίρο Γκρίλο επιμένει ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός και ότι σε ορισμένες φωτογραφίες, μάλιστα, έχει γίνει λάθος, δεν απεικονίζεται ο ίδιος. Οι εισαγγελείς όμως δεν τον πιστεύουν. Θεωρούν ότι τα στοιχεία και η εξιστόρηση του θύματος αναφέρονται σε πραγματικό γεγονός. Η οριστική απόφαση σχετικά με την τέλεση ή όχι της δίκης, αναμένεται να ληφθεί στις 25 Ιουνίου από τον αρμόδιο δικαστή, πάντα στην Σαρδηνία.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία»; 

Ο πατέρας του Τσίρο και ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, σήμερα επέλεξε να σιωπήσει. Πριν δυο μήνες, μια παρέμβασή του μέσω διαδικτύου είχε προκαλέσει σάλο: σχεδόν εκτός εαυτού ο Ιταλός ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία, ότι η κοπέλα ψεύδεται, ίσως με υστεροβουλία και αν ο γιος του ήταν ένοχος «θα τον πήγαινε ο  ίδιος στη φυλακή, με κλοτσιές στα οπίσθια». 

Η όλη αυτή υπόθεση αποδυνάμωσε ήδη σε τεράστιο βαθμό το όλο προφίλ του ιδρυτή των Πέντε Αστέρων. Έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση το ότι σχεδόν το σύνολο των βουλευτών και γερουσιαστών του κινήματος απέφυγαν να σχολιάσουν τη θέση και τους τόνους του Μπέπε Γκρίλο.