Κυρ.Μητσοτάκης για Σύνοδο Κορυφής: «Δύσκολη, αλλά ελπίζω με θετική εξέλιξη, η διαπραγμάτευση»

«Δύσκολη, αλλά ελπίζω με θετική εξέλιξη, η διαπραγμάτευση»

Την πεποίθηση ότι « θα έχουμε και μία πολύ δύσκολη, αλλά ελπίζω θετική ως προς την εξέλιξη της, διαπραγμάτευση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως Ελλάδα και Κύπρος θα αγωνιστούν για να υιοθετηθεί ο πυρήνας της πρότασης της Κομισιόν, την οποία και χαρακτήρισε τολμηρή.

Τα θέματα που συζήτησαν οι δυο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν τα εθνικά θέματα, την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και τον τουρισμό, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι «Ελλάδα και Κύπρος είναι, σήμερα, στις προτιμήσεις των διεθνών επισκεπτών ακριβώς επειδή κέρδισαν το στοίχημα της αντιμετώπισης της πρώτης φάσης του κορονοϊού».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από σήμερα η χώρα μας δέχεται διεθνείς πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμιά της, έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα προηγμένο σύστημα για την εξέταση ταξιδιωτών και την ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων και χρησιμοποιώντας έναν σύνθετο αλγόριθμο και λεπτομερή πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν σε όλους τους επισκέπτες να αισθάνονται πρωτίστως ασφαλείς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η επιτυχής αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε απερισκεψία ή απροσεξίες. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς ανοίγουμε και εμείς και εσείς, να εξακολουθούμε να είμαστε εξαιρετικά υπεύθυνοι στην τήρηση των πρωτοκόλλων», σημείωσε.

Επισήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας της Covid-19, διαψεύδοντας όσους είχαν αμφιβολίες, και συνεπώς έχουν πλέον επανεκκινήσει την οικονομική τους δραστηριότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους άρρηκτους δεσμούς των δυο χωρών, οι οποίες συντονίζουν τις κινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εθνικές προκλήσεις, βασιζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι είναι - «διπλά περήφανος, γιατί η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έδειξε πως η Ελλάδα έχει μία ηγεσία που μπορεί να διαχειριστεί και παγκόσμιες κρίσεις. «Και το ίδιο κάναμε και εμείς στην Κύπρο και νιώθουμε περήφανοι για τη δική μας διαχείριση. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι καλά παραδείγματα και πρώτα» σημείωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρης Γεωργιάδης και ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.