Δυσαρέσκεια Τραμπ για τον Φαούτσι- Αναπαρήγαγε μήνυμα αποδοκιμασίας

Δυσαρέσκεια Τραμπ για τον Φαούτσι- Αναπαρήγαγε μήνυμα αποδοκιμασίας

Αίσθηση προκαλεί στις ΗΠΑ το γεγονός ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε δημοσίως την δυσαρέσκεια του για τον Άντονι Φαούτσι τον κορυφαίο επιδημιολόγο της χώρας, ο οποίος είπε ότι περισσότερες ζωές θα είχαν σωθεί από τον κορονοϊό, εάν είχε επιβληθεί lockdown νωρίτερα.

Ο Τραμπ έκανε retweet μήνυμα στο Twitter  το οποίο έγραφε "#FireFauci" («Απολύστε τον Φαούτσι») και απέρριψε την κριτική για αργοπορημένη απάντηση στην πανδημία που έχει σκοτώσει σήμερα περισσότερους από 22.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μήνυμα το οποίο αναπαρήγαγε ο Τραμπ, ανήκει σε μια πρώην Δημοκρατική υποψήφια του Κογκρέσου την Άννα Ντε Λορεν. «Ο Φαούτσι λέει τώρα ότι αν ο Τραμπ άκουγε τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες νωρίτερα, θα μπορούσε να σώσει περισσότερες ζωές. Ο Φαούτσι είπε στις 29 Φεβρουαρίου ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τον ανησυχεί και δεν αποτελούσε απειλή για τις ΗΠΑ γενικότερα. Είναι η ώρα... #Fire Fauci.»

Στα τέλη Μαρτίου, o Τραμπ υποστήριξε πως περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εάν οι περιορισμοί λόγω του κορονοϊού που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρθούν σύντομα, προκαλώντας μια βαθιά ύφεση, την ώρα που ο Φαούτσι δήλωνε ότι μόνο όταν η καμπύλη του κορονοϊού πέσει εντελώς θα μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην κανονική ζωή.

Είναι ήδη γνωστή η κόντρα και πως ο πρόεδρος έχει κατά καιρούς ενοχληθεί με τον Φαούτσι, αλλά η δημοσίευση στο Twitter το έδειξε δημοσίως και για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα. Την ίδια ώρα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Τραμπ όπως το Fox News και η ιστοσελίδα Breitbart Εχούντ καθημερινά στο στόχαστρο τους τον επιδημιολόγο που έχει υπηρετήσει υπό έξι προέδρους.

Προ ημερών είχε ξεσπάσει σύγκρουση στον Λευκό Οίκο ανάμεσα στον σύμβουλο του Τραμπ σε θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, με τον Φαούτσι για την μη αποδειχθείσα από μεγάλες κλινικές μελέτες αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά του κορονοϊού.