Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την μη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Η διευρυμένη ΕΠΕΚΕ που συνεκλήθη χθες στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή… ψυχοθεραπεία, δεδομένου ότι δύσκολα κάποιος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Μετά την γκρίνια ορισμένων και ειδικά του Νίκου Φίλη, σήμερα συνεδρίασε το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα νέα αιτήματα για τη σύγκλιση της ΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι πρώτα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και έπειτα θα επανεξεταστούν ποιες διαδικασίες θα λάβουν χώρα για την καλύτερη προετοιμασία των βουλευτών.

Με λίγα λόγια, οι αρμόδιοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας συνεδρίασης, ώστε να «καμφθούν» οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά, αφού θα εισαχθεί στη Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος, δηλαδή μέσα σε τέσσερις ημέρες θα έχει εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο της ΚΟ στον απολογισμό του είδε… θετικά όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης. Και τούτο, εκτός από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ δεν φαίνεται να υπήρξε άλλο μεγάλο σημείο τριβής.  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news