Δυσαρέσκεια και σκέψεις για την αντικατάσταση Πελόζι στους Δημοκρατικούς

Δυσαρέσκεια και σκέψεις για την αντικατάσταση Πελόζι στους Δημοκρατικούς

Το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να επεκτείνουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους του κόμματος για την Νάνσι Πελόζι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Hill ήδη υπάρχουν συζητήσεις εντός του κόμματος για πιθανή αντικατάσταση της προέδρου Πελόζι δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί φαίνεται πως χάνουν τουλάχιστον 6 έδρες από τις 233 που κατείχαν. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αν καταλήξουν τελικά με 227 βουλευτές.

Μετριοπαθείς στελέχη τους κατηγορούν ως εκ τούτου την Πελόζι, θεωρώντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή ηγεσίας. Δυο βουλευτές των Δημοκρατικών είπαν στη "Hill" ότι ήδη συζητούν με συναδέλφους τους το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί ο Χακίμ Τζεφρις για επόμενος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Είναι ο μόνος προετοιμασμένος για να είναι ο Πρόεδρος", είπε ένας από τους Δημοκρατικούς νομοθέτες. "Γεφυρώνει τους μετριοπαθείς και προοδευτικούς καλύτερα από οποιονδήποτε. Και το πιο σημαντικό, δεν είναι η Πελόζι".

"Η Πελόσι έπρεπε να σφυροκοπήσει τον Τραμπ, αλλά αντ 'αυτού επέλεξε να τον αφήσει να ξεφύγει", δήλωσε ένα πρώην ανώτατο στέλεχος του κόμματος. "Οι εκλογές έπρεπε να είναι πανωλεθρία για τους Ρεπουμπλικάνους", πρόσθεσε.