Δύο θάνατοι από Έμπολα στο Κονγκό - Σε επαγρύπνηση ο ΠΟΥ

Δύο θάνατοι από Έμπολα στο Κονγκό - Σε επαγρύπνηση ο ΠΟΥ

Ανησυχία προκαλεί στον ΠΟΥ ο δεύτερος θάνατος από τον ιό Έμπολα, καθώς εντός των επόμενων ημερών οι αρμόδιες αρχές ήταν έτοιμες να κηρύξουν το τέλος της επιδημία στην αφρικανική χώρα. 

Σύμφωνα με το Reuters το νέο θύμα του φονικού ιού είναι ένα βρέφος, κορίτσι 11 μηνών, το οποίο είχε διασυνδεθεί με άλλο περιστατικό, το οποίο επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή, στην πόλη Μπένι στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το εξειαρετικά ανησυχητικό είναι ότι σήμερα, Κυριακή 12 Απριλίου, η κυβέρνηση του Κονγκό είχε προγραμματίσει να κηρύξει και επίσημα το τέλος της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.200 ανθρώπους από τον Αύγουστο του 2018 σε μια περιοχή της χώρας, όπου μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων υπέσκαψε τις προσπάθειες συγκράτησης.

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας έκτακτων αναγκών ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι οι ομάδες υγείας συνεχίζουν να ερευνούν 2.600 ανθρώπους σε δύο πληγείσες επαρχίες της χώρας.

«Παίρνουμε χιλιάδες δείγματα κάθε εβδομάδα και θα συνεχίσουμε την ενεργή παρακολούθηση με τον τρόπο αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή.