Δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο άγαλμα Τρούμαν - Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο άγαλμα Τρούμαν - Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε φοιτητές, μαθητές και ΜΑΤ έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο πλαίσιο του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται σήμερα ενάντια στην επέμβαση στη Συρία. Μαθητές και φοιτητές πέταξαν αβγά ενώ υπήρξε χρήση δακρυγόνων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών αρχών.

Στη συνέχεια μια ομάδα περίπου 40 διαδηλωτών αποκόπηκε από την πορεία και κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, όπου επιχείρησε να γκρεμίσει το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν.

Σε συλλήψεις δύο διαδηλωτών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν σχοινιά και τροχό, ωστόσο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης ο βανδαλισμός απεφεύχθη.

Οι διαδηλωτές ζητούν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δωθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

 

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία και πέταξαν αυγά προς τις κλούβες της αστυνομίας, που την περιφρουρούν. Εξάλλου, τρεις διαδηλωτές διεκομίσθησαν στο νοσοκομειο, καθώς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν.

Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία - Καμία συμμετοχή της χώρας μας», φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑ) συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. 

\

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει Γη και Ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Αυτό επίσημανε με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ κατταγγέλοντας την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της Αντιιμπεριαλιστικής Κινητοποίησης της νεολαίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με βαναυσότητα, με ρόπαλά, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στην κινητοποίηση. Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής, αφού χτύπησαν με δολοφονικά χτυπήματα και έστειλαν στο νοσοκομείο 3 διαδηλωτές, έφτασαν στο σημείο και να απαγάγουν 3 φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει Γη και Ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση με το σημερινό της χτύπημα αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη που δήλωσε ότι «είναι αδέρφια». Χέρι-χέρι στο μακελειό και στη σφαγή των λαών.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Έξω η Ελλάδα από το Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα.

Όλοι Αύριο στο μεγάλο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Ενάντια στο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα στις 7μμ στο Σύνταγμα».

Φωτογραφίες: Ιntimenews