Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 21:35

-A +A

Κορονοϊός - Ιταλία: Δύο νεκροί, 59 κρούσματα - Κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 21:35
Δύο νεκροί, 59 κρούσματα - Κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες
-A +A

Σε έκτακτα μέτρα προχωρούν οι ιταλικές αρχές σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού καθώς τα κρούσματα έφτασαν τα 59 και οι θάνατοι ασθενών στους δύο. Και στο Μιλάνο διαγνώσθηκε ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό. Την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο της πόλης  θα παραμείνει κλειστό ενώ στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.

Επίσης η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Συνολικά 77.891 είναι μέχρι σήμερα τα κρούσματα του κορονοϊού σε 32 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων έχει η Κίνα απ’ όπου ξεκίνησε και η επιδημία με 77.291 κρούσματα.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας. Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη. Στόχος του συμβουλίου, να εξετασθεί η ανάγκη λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας.

Νωρίτερα το Σάββατο οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο των δύο πρώτων Ευρωπαίων πολιτών που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Πρόκειται για ένα συνταξιούχο ηλικίας 78 ετών που απεβίωσε στη Βενετία και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

Στις ίδιες περιοχές οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο μεταξύ  η περίοδος επώασης του νέου κορονοϊού μπορεί να φθάνει τις 27 ημέρες, σύμφωνα με κινέζο επαρχιακός αξιωματούχος. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε καθώς ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι μολύνθηκε από τον νέο ιό, όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα παρά μόνο 27 ημέρες αργότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι πολύ πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται σήμερα ότι είναι.

Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχει επεκταθεί έξω από την Κίνα.

Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερις νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται. Στην Ιαπωνία, 99 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.300 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα