8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Δυο νέα σοβαρά περιστατικά με νοσούσες εγκύους σε Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Δυο νέα σοβαρά περιστατικά με νοσούσες εγκύους σε Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Αυξάνονται οι σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων, καθώς όπως έγινε γνωστό λόγω της νόσησής τους με κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε καισαρική σε δυο γυναίκες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για να σωθούν τα βρέφη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον η μια εκ των δυο είναι ανεμβολίαστη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μία 41χρονη μητέρα ενός βρέφους, θετική στον κορονοϊό.

Η ίδια διένυε την 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και διαγνώσθηκε θετική στην COVID-19 με την κατάσταση της υγείας της να επιβαρύνεται. Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή και στη συνέχεια η 41χρονη διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του ίδιου νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 41χρονη είναι ανεμβολίαστη.

Αγωνία για 38χρονη με κορονοϊό από τη Φλώρινα

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας και της 38χρονης από τη Φλώρινα, η οποία νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Η 38χρονη ήταν και αυτή έγκυος όταν διαγνώσθηκε με κορονοϊό και στην 30η εβδομάδα υπεβλήθη σε καισαρική, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της.

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή, εν αντιθέσει με αυτήν της μητέρα του.