Δριμεία επίθεση κατά κυβέρνησης και αστυνομίας από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Δριμεία επίθεση κατά κυβέρνησης και αστυνομίας από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται για τρίτη ημέρα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα το οποίο δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες του από την περασμένη Παρασκευής εξαιτίας των μελών του ΠΑΜΕ που παρεμποδίζουν την είσοδο Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος εξαπέλυσε σκληρή  επίθεση σε κυβέρνηση, Αστυνομία και ΠΑΜΕ.

«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας και διέκοψαν την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας, ενώ από το πρωί της Παρασκευής δεν αφήνουν τους συνέδρους της ΓΣΕΕ να ξεκινήσουν τις εργασίες του 37ο Συνεδρίου της  Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

 Ανακοίνωση ΟΙΥΕ

Ανακοίνωση για την συμμετοχή του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ εξέδωσε ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και εκπρόσωπος τύπου ΓΣΕΕ, με αφορμή, όπως αναφέρει, «τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από το πρόσωπό μου».

Ειδικότερα, όπως λέει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, «η συμμετοχή μου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι καθόλα νόμιμη, καθώς -ως εργαζόμενος σε Καζίνο- εξελέγην διαμέσου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τυχερών Παιχνιδιών, οργάνωση από την οποία εκλέγομαι σύνεδρος στη ΓΣΕΕ για πάνω από 15 χρόνια», προσθέτοντας ότι «από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην οποία είμαι πρόεδρος, ουδέποτε έχω εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ».

Επίσης, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι «αναφορικά με την δημόσια εκδήλωση πρόθεσης παραίτησής μου από σύνεδρος, ως ενέργεια διευκόλυνσης του θεσμού και αποκάλυψης της υποκρισίας και των διαλυτικών επιδιώξεων του Π.Α.ΜΕ, διευκρινίζω ότι αυτή η πρόθεση μου δεν ισχύει πλέον, από τη στιγμή που οι 'ταξικές δυνάμεις'' δεν επέτρεψαν να προχωρήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες.»