ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

DPA: Η ΕΕ παγώνει τα σχέδια επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

DPA: Η ΕΕ παγώνει τα σχέδια επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Οι σχεδιαζόμενες νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας δεν θα επιβληθούν προς το παρόν λόγω των τρεχουσών προσπαθειών για διευθέτηση της διαμάχης για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.

«Δεν αποφασίσαμε σήμερα κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει θετική εξέλιξη», δήλωσε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas (SPD), μετά από διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του στην ΕΕ. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία στις επίμαχες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, την Δευτέρα ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Όλα αυτά είναι θετικά μηνύματα, τα οποία περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Maas. Οι εξελίξεις δεν θα πρέπει τώρα να επιβαρυνθούν με αποφάσεις επιβολής κυρώσεων.

Όπως σημειώνει το DPA, oι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είχαν αποφασίσει αρχικά τον Δεκέμβριο να δρομολογήσουν περαιτέρω κυρώσεις για τις μη εξουσιοδοτημένες τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στα ανοικτά της Κύπρου. Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο πρόσωπα όσο και επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις θεωρούμενες ως παράνομες δοκιμαστικές γεωτρήσεις και περιλαμβάνουν απαγορεύσεις εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.