Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 καλεί ως υπόπτους για τη φωτιά στο Μάτι ο εισαγγελέας

Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 καλεί ως υπόπτους για τη φωτιά στο Μάτι ο εισαγγελέας

Συνολικά 20 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Ρένα Δούρου, Ηλίας Ψινάκης, Ευάγγελος Μπουρνούς και Ιωάννης Καπάκης, θα κληθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τους εισαγγελείς ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο θάνατο 99 ατόμων κατά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς κ.κ. Ηλ. Ζαγοραίος, Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος που διενήργησαν την έρευνα καλούν μεταξύ άλλων σε ανωμοτί εξηγήσεις: την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου - η οποία ήδη έχει κληθεί ως ύποπτη και για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο -, τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς, τον πρώην γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις περιλαμβάνουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που καταλογίζονται από τους μηνυτές, όσο και πλημμεληματικού, που ενδεχομένως εντοπίζονται από δεδομένα της εισαγγελικής έρευνας.

Με την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, η έρευνα των τριών εισαγγελέων μπαίνει, πλέον, στην τελική φάση της, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων αναμένεται η κρίση των εισαγγελικών λειτουργών για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. 

Και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι καλούνται ως ύποπτα πρόσωπα τα οποία εκπροσωπούν την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχης, δήμαρχοι και τα σώματα ασφαλείας), όπως συνέβη και με τις πλημμύρες στη Μάνδρα.