Στ. Πέτσας: Δουλεύουμε ώστε οι ταξιδιώτες να νιώθουν ασφαλείς

Δουλεύουμε ώστε οι ταξιδιώτες να νιώθουν ασφαλείς

«Τώρα βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση και ελπίζουμε να μην έχουμε πισωγύρισμα», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι «τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα να πείσουν όλους τους ταξιδιώτες ότι η μετακίνησή τους θα είναι ασφαλής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση  εστιάζει και στις οδικές μεταφορές, καθώς σχεδόν τα 10 από τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται στη χώρα οδικώς.

«Τώρα ανοίγουν σιγά-σιγά οι μεταφορές, από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Επομένως, βήμα-βήμα, θα φτάσουμε κάποια στιγμή, στα μέσα Ιουνίου και τότε θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, από την 1η Ιουλίου. Δουλεύουμε ώστε τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα να πείσουν όλους τους ταξιδιώτες ότι η μετακίνησή τους θα είναι ασφαλής, για να μη διστάζουν να μετακινηθούν και ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του τουρισμού να ξέρουν ότι τους συμφέρει να ανοίξουν», σημείωσε ο Στ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Περίπου τα 10 από τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα οδικώς. Άρα, είναι πολύ σημαντικές και οι οδικές μεταφορές, όχι μόνο οι αερομεταφορές. Συζητάμε με χώρες, όχι μόνο της Ε.Ε. γειτονικές, αλλά και άλλες για το ενδεχόμενο διμερών συμφωνιών. Είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρχει κατακερματισμός στην Ε.Ε. και γι’ αυτό, το πλαίσιο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες, είναι πολύ θετικό. Ευνοεί τη χώρα μας η ύπαρξη της αρχής της μη διάκρισης. Δηλαδή, στην ουσία θα εξετάζει κανείς ποια είναι τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της χώρας που επισκέπτεται. Και η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε ό,τι αφορά τις χώρες εκτός Ε.Ε. εξετάζουμε συμφωνίες που θα είναι ασφαλείς για όλους τους ταξιδιώτες και για τη χώρα μας».

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Από την αρχή μέχρι και σήμερα δείξαμε πρωτοφανή ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και θα ξεπεράσουμε τελικά την κρίση ενωμένοι, με συναίσθημα ευθύνης», ανέφερε.